wtorek, 4 grudnia 2012

witrażowe ciasteczka





niby małe ciasteczka z dziurka :) ale po pierwszym gryzie niespodzianka . coś chrupało :) to nie dżem , to karmelki :) szybkie do zrobienia , idealne chrupacze :) 

składniki : 

  • dowolne kruche ciasto ( ja użyłam połowy z przepisu klik
    z dodatkiem aromatu waniliowego  ) 
  • opakowanie landrynek owocowych 
ciasto wałkuje na ok 3 mm, wycinam ciastka z dziurką ( miałam foremki , które od razu wycinają okienko, jeśli ktoś takich nie ma potrzebne będą 2 wielkości foremek). układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
 w każde okienko wkładam pól landrynki ( jeśli robimy większe  ciasta można dać całą ale najlepiej pokruszoną, bo szybciej się topi). piekę  ok 15 minut
w temp 160 stopni. studzę , dopiero później ściągam z blachy 

1 komentarz:

UA-35252961-1