niedziela, 17 marca 2013

kotleciki grzybowo jajeczne



do pysznego barszczyku miały być krokiety, jednak sterta usmażonych naleśników jakimś cudem wyparowała ( razem ze słoikiem dżemu malinowego ;)) . więc tym razem zamiast krokietów były kotleciki grzybowo-jajeczne. 

składniki na ok 10 kotlecików:

ok 4 dkg grzybów suszonych
5 jajek
3-4 łyżki bułki tartej
vegeta, pieprz do smaku
bułka tarta do panierki

grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, wystudzić, drobno posiekać. 4 jajka ugotować na twardo, wystudzić , drobno pokroić. grzyby wymieszać z jajkami, wbić surowe jajko, dodać 3-4 łyżki bułki, doprawić do smaku. z masy formować kule, spłaszczyć w dłoni, opanierować , sążyc na rumiano na oleju.

4 komentarze:

  1. Smaczne- lubię wszystko co z grzybami.

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają wspaniale:) muszę wypróbować ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  3. polecam ,są pyszne. zamiast grzybów oczywiście można użyć pieczarek :)

    OdpowiedzUsuń

UA-35252961-1